:: INFOMASI TERKINI ::

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADA SELURUH WARGA SK BAYAN LEPAS YANG BERAGAMA ISLAM.SEKOLAH AKAN BERCUTI SEMPENA HARI RAYA BERMULA 15 JULAI 2015 HINGGA 22 JULAI 2015.SEKOLAH AKAN DIBUKA SEMULA PADA 23 JULAI 2015

:: INTERESTING DAY IN MAY

KEM AULAD BESTARI UNTUK MURID TAHUN 6 PADA 22 - 24 MEI 2015.

Friday, January 30, 2009

Hari Cemerlang Waris Tahun 6

Majlis yang diadakan di Dewan Besar Kompleks Tabung Haji telah dirasmikan oleh Tn. Ir Abdul Aziz B. Jaafar , Pengurus Besar TNB Negeri Pulau Pinang. Majlis itu dimulakan dengan ikrar murid tahun 6 yang diketuai oleh Jazimin. Ikrar yang kuat berkumandang disaksikan oleh para ibu bapa dan guru yang hadir. Bagi meyemarakkan lagi semangat juang murid tahun 6 dan ibu bapa, pihak sekolah juga menjemput Ustaz Ibrahim B. Yusof, Pegawai LPPKN Pulau Pinang untuk memberi Ceramah Motivasi Keibubapaan. Tip-tip menjawab matapelajaran UPSR telah disampaikan oleh guru matapelajaran melalui taklimat format kertas UPSR. Majlis disudahi dengan sesi Mesra Waris dan Guru bagi ibubapa mengetahui prestasi serta kelakuan murid di sekolah. Semoga majils ini dapat memberi satu impak kepada semua pihak untuk bersedia bagi peperiksaan yang akan datang pada bulan September nanti.

Sila ke galeri untuk gambar yang menarik
KERATAN AKHBAR

TEMA HARI GURU 2013

TEMA HARI GURU 2013 :

1ASPIRASI, 1AGENDA

on Monday, April 1, 2013

HURAIAN TEMA HARI GURU 2013

GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI, 1AGENDA
HURAIAN 1ASPIRASI:

Semua Guru Malaysia mempunyai satu aspirasi untuk membangunkan sistem pendidikan berkualiti bertaraf dunia seperti yang dihasratkan dalam Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025.

Adalah menjadi tanggungjawab semua guru ke arah melahirkan murid yang mempunyai enam aspirasi iaitu berpengetahuan,kemahiran berfikir, kemahiran memimpin, kemahiran dwibahasa, beretika dan kerohanian serta beridentiti nasional.

1ASPIRASI juga diterjemahkan kepada cita-cita murni PPPM 2013-2025 iaitu ke arah sistem pendidikan negara yang memastikan akses kepada kejayaan, kualiti standard antarabangsa yang tinggi, ekuiti untuk semua murid, memupukperpaduan dalam kalangan murid dan pelaksanaan berkecekapan tinggi.


HURAIAN 1AGENDA:

Semua Guru Malaysia berpegang kepada satu agenda iaitu memastikan kejayaan PPPM 2013-2025. Guru perlu berpegang teguh kepada etika profesion keguruan yang mempunyai satu agenda atau tugas utama iaitu melahirkan murid seimbang berdasarkan Falsasah Pendidikan Negara.

Diterbitkan oleh Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti
Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM