:: INFOMASI TERKINI ::

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADA SELURUH WARGA SK BAYAN LEPAS YANG BERAGAMA ISLAM.SEKOLAH AKAN BERCUTI SEMPENA HARI RAYA BERMULA 15 JULAI 2015 HINGGA 22 JULAI 2015.SEKOLAH AKAN DIBUKA SEMULA PADA 23 JULAI 2015

:: INTERESTING DAY IN MAY

KEM AULAD BESTARI UNTUK MURID TAHUN 6 PADA 22 - 24 MEI 2015.

Saturday, July 25, 2009

Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar 2009

Majlis yang diadakan di Komplek Tabung Haji telah di rasmikan oleh Tn. Hj. Abdul Rashid Bin Musa , Ketua Sektor Pengurusan Sekolah, Jabatan Pelajaran Pulau Pinang.
Majlis yang bermula pada pukul 8.30 pagi dimulakan dengan upacara pemeriksaan perbarisan oleh Tn. Haji Abdul Rashid Bin Musa. Beberapa anugerah telah sampaikan di dalam majlis tersebut. Berikut adalah anugerah anugerah yang disampaikan.

ANUGERAH SANJUNG BUDI

Anugerah ini diberikan kepada mereka yang banyak menyumbang tenaga serta usaha kepada pihak sekolah demi menaikkan nama SK Bayan Lepas.

En. Shajahan B Mohad Eusof
En. Abdullah Sani B Jaafar
En. Shahrul Nizam B Hj Shahidin

HADIAH BACAAN NILAM

Nur Asyiqin Bt Jamaluddin - 1B
Nur Allizya Bt Harizal - 2B
Ahmad Syafeeq B Ahmad Jamal - 3B
Muhammad Nabil B Japri - 4B
Nur Laila Atirah Bt Abdul Latif - 5B
Nur Irra Isma Bt Muhamad Jeffri - 6U


ANUGERAH PUNCAK TERBILANG 2009
Anugerah ini adalah berdasarkan kecemerlangan dibidang akademik serta penglibatan di dalam kokurikulum. Penerima tahun ini telah menunjukkan prestasi yang baik dibidang akademik serta kokurikulum.


Nasuha Syuhana Bt Asalleh -6B


Nasuha bersama ibubapa di atas pentas untuk penganugerahan Anugerah Puncak Terbilang 2009

Ibu Nasuha memakaikan selendang Anugerah Puncak Terbilang kepada anakanda tersayang Nasuha Syuhana Bt AsallehANUGERAH PUNCAK TERBILANG BAGI TAHUN 5

Nurul Anis Amral - 5B


ANUGERAH PUNCAK TERBILANG TAHUN 4


Suhaida Nazira Bt Mohd Noor - 4 U


ANUGERAH CITRA

Anugerah diatas kecemerlangan dibidang sukan. Penerima anugerah tahun ini telah menunjukkan prestasi yang baik didalam sukan dengan menjuarai beberapa kejohanan di peringkant kebangsaan

Nur Hanis Bt Abdullah Sani - 6BSila ke galeri untuk gambar gambar menarik

KERATAN AKHBAR

TEMA HARI GURU 2013

TEMA HARI GURU 2013 :

1ASPIRASI, 1AGENDA

on Monday, April 1, 2013

HURAIAN TEMA HARI GURU 2013

GURU MALAYSIA : 1ASPIRASI, 1AGENDA
HURAIAN 1ASPIRASI:

Semua Guru Malaysia mempunyai satu aspirasi untuk membangunkan sistem pendidikan berkualiti bertaraf dunia seperti yang dihasratkan dalam Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025.

Adalah menjadi tanggungjawab semua guru ke arah melahirkan murid yang mempunyai enam aspirasi iaitu berpengetahuan,kemahiran berfikir, kemahiran memimpin, kemahiran dwibahasa, beretika dan kerohanian serta beridentiti nasional.

1ASPIRASI juga diterjemahkan kepada cita-cita murni PPPM 2013-2025 iaitu ke arah sistem pendidikan negara yang memastikan akses kepada kejayaan, kualiti standard antarabangsa yang tinggi, ekuiti untuk semua murid, memupukperpaduan dalam kalangan murid dan pelaksanaan berkecekapan tinggi.


HURAIAN 1AGENDA:

Semua Guru Malaysia berpegang kepada satu agenda iaitu memastikan kejayaan PPPM 2013-2025. Guru perlu berpegang teguh kepada etika profesion keguruan yang mempunyai satu agenda atau tugas utama iaitu melahirkan murid seimbang berdasarkan Falsasah Pendidikan Negara.

Diterbitkan oleh Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti
Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM